Tag Archives: од 10 до 14 години

СТРАШНО ОТКРИТИЕ ВО ГЕРМАНИЈА: Речиси 200. католички свештеници со децении злоставувале деца – се спомнуваат 610. малолетници

Бројот на свештеници обвинети за злоупотреба, како и бројот на нивните малолетни жртви во бискупијата Минстер во Западна Германија, е значително поголем отколку што се мислело, се вели во студијата објавена денес таму.Истражувањето траело две години, а го спровела петчлен тим од Универзитетот во Манстер. Резултатите покажуваат дека во периодот …

Повеќе »