Tag Archives: не простува

НАЈЛОЈАЛЕН ЗНАК: Не изневерува, но и не простува неверство

*Хороскопските препораки и совети не треба да се сфаќаат особено сериозно, а за сите индикации и нуспојави обратете се на стручњак… Хороскопот открива многу за ставот за неверството, а еден хороскопски знак е познат по својата безусловна верност. Од сите хороскопски знаци, Ракот најмногу тежнее кон сигурна врска полна љубов, …

Повеќе »

На Острог не се оди кога Вам ќе ви се оди, туку кога Свети Василиј ќе ве повика: Се смета за единствен светец кој не простува!

Бидете многу внимателни што ветувате на Свети Василиј од Острог, затоа што тоа мора да го исполните Свети Василиј е еден од најпочитуваните светци, а е познат и како Чудотворец. Роден е во 1610 година како Стојан Јовановиќ во селото Мркоњиќи, близу Требиње. Поради стравот од данок во крв, на …

Повеќе »