Tag Archives: нервозно дебело црево

Кога пивото станува проблем? Лекарите советуваат: „Ако чувствувате нешто од ова, немојте да го пиете“

Во интервју за странски медиуми, гастроентерологот Џонатан Кунг изјавил дека не би им препорачал на луѓето со дијабетес да нарачуваат пиво бидејќи тоа предизвикува зголемување на нивото на шеќер во крвта. Се случува некои производители да не наведат дека воопшто има шеќер во нивното пиво. Доколку имате прекумерна тежина, исто …

Повеќе »