Tag Archives: нервирање

Ќе се изненадите од резултатите од истражувањето – научниците ја открија причината поради која партнерот ве нервира

Кога сме под стрес, се фокусираме на негативните квалитети на партнерот наместо на позитивните. Ова е токму заклучокот од истражувањето објавено во списанието Social Psychological and Personality Science. Претходните студии покажаа како „животниот“ стрес може да влијае на односот со партнерот, но и на нашето однесување. Ова истакнува дека стресниот …

Повеќе »

Зошто некои луѓе нè НЕРВИРААТ БЕЗ БИЛО КАКОВ ПОВОД? Психолозите даваат објаснување!

Одговорот на ова прашање всушност лежи во нас самите Речиси секој знае некои луѓе кои без причина „му одат на нерви“. Ги нервира кога зборуваат, се смеат или само да ги гледаат во нивна близина. Во овие ситуации се чини дека секој збор што ќе го кажат е погрешен. Секое …

Повеќе »

Ова ги доведува до лудило: Дознајте што најмногу го нервира секој хороскопски знак

Хороскопските препораки и совети не треба да се сфаќаат особено сериозно, а за сите индикации и нуспојави обратете се на стручњак... Брзиот и импулсивен Овен го нервираат бавните и слабите луѓе кои не можат да стапат во акција. На Биковите не ми се допаѓа кога ги брзате, а широкоградиот Лав …

Повеќе »