Tag Archives: непрофитна организација

(ФОТО) СЕУШТЕ ИМА ДОБРИ ЛУЃЕ НА СВЕТОТ – Водоводџија на баба (91) и го поправил бојлерот: Сметката ја оставила без текст!

Џејмс Андерсон со години работи како водоводџија. Тој е професионалец во својата професија. Не е богат човек, но може да види дека на некои од неговите клиенти им е многу полоши отколку што му е нему. Во неговиот роден град Барнли има многу постари луѓе кои имаат фиксен приход. Тој …

Повеќе »

(ВИДЕО) Забар патува по светот и бесплатно им поправа заби на сиромашни луѓе!

Стоматологот Фелипе Роси во 2006 година ја основал непрофитната организација „За насмевка“, со која патува низ светот и со колегите, им ги поправа забите на сиромашните. Нашето време, како и сите претходни, е полно со убави зборови, додека за делата не може да се каже. Дека меѓусебната почит и почит …

Повеќе »