Tag Archives: неотровна

(ВИДЕО) На летен одмор во Хрватска снимиле змија долга два метри: „Една од најголемите во Европа“

ЕКИПА од YouTube каналот Living Zoology била во Хрватска и ја снимила и објавила средбата со змија во хрватската дивина. Сретнале „ждрепка“ со четири риги, долга дури два метри. “Змијата ѕвечарка со четири ленти (Elaphe quatuorlineata) е една од најголемите змии во Европа. Обично е многу мирен вид и е …

Повеќе »