Tag Archives: најсреќни луѓе

(ФОТО) ТУКА ЖИВЕАТ НАЈСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ НА ПЛАНЕТАТА: 13. работи кои остатокот на светот никако да ги сфати!

Да бевме сите малку повеќе како Финците, светот ќе изгледаше сосема поинаку Финска, земја во која живеат исклучително точни, одговорни и вредни луѓе, го зазеде првото место на листата на најсреќни земји во светот. Тоа е мала северна земја во која луѓето го ценат патриотизмот и каде 99. отсто од …

Повеќе »

(ФОТО) И’ покрај пандемијата тие се среќни: Ова се 5. најсреќните земји во светот

И’ покрај пандемијата која трае повеќе од една година, некои земји можат да се пофалат дека ниту оваа состојба не ги „полула“ да бидат среќни. Ако сте се прашувале како напредувал светот околу вас во целото ова лудило, еве список на првите пет земји кои се уште се прилично среќни, …

Повеќе »

(ФОТО) Тука живеат најсреќните луѓе на планетата: 13. работи кои остатокот на светот никако не ги сфаќа!

Ако сите бевме малку повеќе како Финците, светот ќе изгледаше сосема поинаку… Финска, земја во која живеат крајно точни, одговорни и вредни луѓе, го зазеде првото место на списокот на најсреќните држави во светот. Тоа е мала северна држава каде што луѓето го ценат патриотизмот и каде 99% од луѓето …

Повеќе »

(ФОТО Галерија) Во оваа земја сите жители се познаваат, децата никој не ги чува, не плаќаат греење, а немаат ни војска: Тие го гледаат доброто во секој човек!

Жителите на Исланд имаат сајт кој содржи податоци кои датираат уште од 18. век, за сите роднински врски во оваа земја. Ако се вљубите, прво проверете милиот да не ви е далечен роднина… Исланд е мала земја во која живеат само околу 360.000 жители. Сите жители меѓусебно се познаваат, така …

Повеќе »