Tag Archives: најскап дрес

(ФОТО) Најскапиот дрес во историјата, на аукција, продаден за 5,64 милиони долари!

Неименуван колекционер во саботата на аукција во Њујорк го купил дресот на „Јенкис“ кој големиот Бејб Рут го носел од 1928. до 1930. година за рекордни 5,64 милиони долари. Така дресот на Рут станал најскапа спортска „меморијабилија“ вило кога продадена, а рекордот до сега го држел исто така негов дрес …

Повеќе »