Tag Archives: напуштен град

(ВИДЕО) СТРАШНО – АВЕТИНСКИ ГРАД ОД КОЈ ЌЕ СЕ НАЕЖИТЕ: Тука живееле 5.000 луѓе, денес ги има само 35 – Сите избегале а еве и зошто!

Во перспективниот рударски град Акармара, кон крајот на 1970-тите живееле најмалку 5.000 луѓе, а денес има само 35., така што овој град со право се нарекува „град на духови“. Туристите кои сакаат бизарни локации доаѓаат во градот. Во целиот регион, живееле околу 40.000 луѓе, а Акармара бил град на блиската …

Повеќе »