Tag Archives: надоместок

(ФОТО) Поминал 24. години во затвор за кривично дело што не го направил. Добил 45. милиони долари

РОЏЕР Дин Гилиспи имал само 24. години кога се соочил со обвинение за силување на неколку жени во 1990-тите, злосторство за кое отсекогаш тврдел дека никогаш не го сторил. Поминал 24 години во затвор Гилиспи бил осуден на 56. години затвор, а по 24. години поминати во затвор, тој бил …

Повеќе »