Tag Archives: монотонија

Пет работи кои не треба да ги игнорираме во врската: Водат до монотонија и раскинување

Се чини дека во денешниот свет е навистина тешко со некого да се создаде и одржува здрава врска… Има толку многу работи кои ги поткопуваат љубовните врски што дури и оние кои се сакаат најискрено можат лесно да потклекнат. Здравата врска подразбира доверба, отворена комуникација и искреност меѓу партнерите. Во …

Повеќе »

Трите најчести причини зошто се одљубуваме

Со молчењето покажувате дека не сакате да инвестирате во врската, односно дека веќе сте излегле од неа со едната нога. На почетокот на врската речиси сите имаат чувство дека љубовта ќе трае „додека смртта не не раздели“. Меѓутоа, често се случува љубовта едноставно да исчезне… Ова се некои од најчестите …

Повеќе »

ИСПОВЕД – ИМАМ МАЖ И ЉУБОВНИК И НИТУ МАЛКУ НЕ СЕ КААМ: Секоја жена која вели дека не би живеела како мене, ЛАЖЕ!

Многумина ме осудуваат, но никогаш не сум била посреќна… Марија има 43. години и во брак е 2. децении. На почетокот се’ се одвивало без проблеми, таа била лудо заљубена, а потоа страста почна да згаснува. Тогаш Душан влегол во нејзиниот живот и таа повторно се чувствувала жива и среќна. …

Повеќе »