Tag Archives: мозолки

Лице како порцелан: Темелно исчистете го лицето со природни состојки

Тријте го лицето со коцки лед, ќе го ублажите црвенилото, ќе го намалите воспалението Најчесто самите го „чистиме“ лицето, што неизбежно остава последици Акни, црни точки, мозолчиња се чести на лицето, но тие се неблагодарни затоа што често оставаат лузни. Всушност, ние обично самите го „чистиме“ лицето, што неизбежно остава …

Повеќе »

СВИНСКАТА МАСТ лекува кожни заболувања и ги ублажува болките: Користете ја за стрии и упорни мозолки – но и многу други нешта!

Покрај традиционалната позната примена во исхраната, маста се користи и за лекување на одредени болести. Нешто што е неопходно е чистење на свинската маст во девет води. Што значи тоа? Ова значи дека маснотијата се исплакнува со вода 9 пати, т.е. процесот треба да се повтори онолку пати колку што …

Повеќе »