Tag Archives: можности

Борба против пушењето – намалување на штетите е подобро отколку строги регулаторни забрани

Звучи парадоксално, но статистичките податоци покажуваат дека сѐ повеќе луѓе во светот пушат, иако бројот на пушачи се намалуваше во претходните децении. Многумина во Америка ја гледаат причината за ова во „крајно непријателскиот пристап на стручната јавност кон помалку штетните алтернативи на цигарите“. Томас Браун, писател, професор по историја и …

Повеќе »

Седум причини зошто често ви недостасува здив а немаат никаква врска со вашата кондиција

НЕВОЗМОНОСТА да вдишете доволно воздух може да биде застрашувачка. Особено ако не сте сигурни што го предизвикува тоа. „Отежнато дишење е субјективно чувство на многу непријатно дишење“, изјави за Livestrong, д-р Сана Кудус, пулмолог од Loyola University Medical Center во Чикаго. Се разбира, ако започнете да трчате во интервали или …

Повеќе »