Tag Archives: мирослав масин

Самостојна изложба на Мирослав Масин во галеријата „Ел Греко“

Најновиот проект на Галеријата „Ел Греко“, е самостојната изложба на Мирослав Масин која ќе се отвори на 26 ноември во 13.00 часот.Мирослав Масин уметничката кариера ја започнува повлијаен од експресионизмот на Петар Мазев, а под менторство на Димитар Кондовски, Родољуб Анастасов и Душан Перчинков, за кои иако различни во пристапот, …

Повеќе »