Tag Archives: месец

Ги запознаваме ретките болести 2022 – Булозна епидермолиза – Epidermolysis bullosa

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои …

Повеќе »

Ги запознаваме ретките болести 2022 – Мајер-Рокитански-Кастер-Хаузер синдром/Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser (MRKH) syndrome

Во месецот со најмалку дена во годината, во месецот кој пациентите со ретки болести го викаат „свој“, месецот кој е редок по своите ретки 28 дена и оваа година, четврта по ред, ќе се обидеме поблиску да Ве запознаеме со ретките болести. Да ги дознаеме предизвиците и проблемите со кои …

Повеќе »

(ФОТО) Оптичката илузија на „ротирачки“ коцки ги остава гледачите збунети – ШТО МОЖЕТЕ ДА ВИДЕТЕ?

ПАМЕТНА оптичка илузија прави обоените правоаголници да изгледаат како да се вртат… Уметничкото дело оддава илузија на движење, но всушност тоа е само статична слика која си поигрува со нашиот мозок. Значи, што можете да видите? Честопати оптичките илузии користат облици, простор, позиција, контрасти на бои и линии за да …

Повеќе »

Месецот на раѓање открива КАКВИ СТЕ ВО ЉУБОВТА!

За да не ги гледаме врските постојано од призмата на хороскопот, ви претставуваме интересна перспектива од аголот на месецот во кој сме родени. Еве како стојат работите: Јануари – Причината зошто луѓето сакаат да бидат со нив е дека тие се многу лојални и романтични. Тие се крајно амбициозни, поради …

Повеќе »

Во кој месец е родена жената ќе се роди и нејзината судбина: Храбрите се раѓаат во април, скромните во јули…а емотивните во…

Дали верувате дека вашата судбина е одредена уште при раѓање? На карактерот и судбината на жената влијае и месецот на раѓање: Јануари: Најупорните жени се родени во јануари. Тие никогаш не се жалат и не претеруваат. Овие жени ги решаваат сите свои проблеми самостојно – со достоинство и независност. Јануарските …

Повеќе »