Tag Archives: лонгин черновички

(ФОТО) ЧОВЕК СО ГОЛЕМО СРЦЕ И ХЕРОЈ НА УКРАИНА: Владика одгледал 400. деца од кои 250. посвоил!

Јунак во светски рамки последните денови е монахот од Украина за чие големо срце и дело се пишува низ целиот свет… Украинскиот владика Лонгин Черновички, игумен во манастирот во Банченску, од деведесетите години на минатиот век ги усвојува сите деца отфрлени од своите родители. Од речиси четиристотини деца, кои благодарејќи …

Повеќе »