Tag Archives: линколн

(ФОТО) Тајна просторија: Собата зад најпознатиот американски споменик открива – НЕПРАВДА!

Скулпторот Гутзон Борглум сакал да создаде просторија каде ќе се запише историјата. Сепак, неговиот план бил премногу амбициозен … Резбаните лица на четворица американски претседатели се еден од симболите на САД, но малкумина знаат дека зад нив лежи интересна тајна. Добро, веројатно претеравме нарекувајќи го најпознат, затоа што таа титула …

Повеќе »