Tag Archives: лимфни јазли

НЕГОВИТЕ СИМПТОМИ СЕ ТИВКИ И СКРИЕНИ, А ПОТОА СТАНУВА ДОЦНА: Навреме откријте ги знаците на подмолен и агресивен карцином!

Симптомите на рак на лимфните јазли многу често остануваат незабележани или може да се припишат на нешто значително побезопасно. Лимфомот е малигно заболување на лимфното ткиво, кое е составен дел од имунолошкиот систем на нашето тело. Лимфниот систем вклучува лимфни јазли (жлезди), лимфни садови, слезина и тимус. Лимфомот може да …

Повеќе »

(ВИДЕО) ДЕВОЈЧЕ (2) ИМА РЕТКА БОЛЕСТ КОЈА СО ГОДИНИТЕ СЕ ВЛОШУВА: Ова слатко девојче ја мачи целото тело но најлошо и е со РАЦЕТЕ!

Приказната за малата Кори Рубен ги обиколи светските медиуми, а ова девојче дојде во центарот на интересот поради необичното нарушување со кое се роди. Имено, Кори боледува од лимфедем – неправилно функционирање на лимфниот систем, а понатаму оваа болест доведува до неверојатен оток и акумулација на течност во нозете, стомакот, …

Повеќе »