Tag Archives: ликови

ОХО Продукција предупредува за лажните профили со ликовите на ТВ серијата „Преспав“!

Популарноста на ТВ серијата „Преспав“ се чини се гледа и во лажните профили кои „одредени лциа“ ги прават со ликовите од серијалот. Поради тоа ОХО Продукција се обрфати со соопштение кон јавноста: „Изминатиов период на социјалните медиуми се појавија лажни профили од ликовите на ТВ серијата Преспав. ОXО Продукција, како единствен …

Повеќе »

Во чест и слава на Горан Стефановски: Култните реченици и писмото до внуката Калина

Горан Стефановски беше еден од најзначајните писатели на македонска драма, чии драми ја отсликуваат самата срж на македонскиот живот и дух. Неговата смрт е огромна загуба за неговото семејство, за пријателите, но и за македонскиот театар. Ретко кроток човек. Има напишано повеќе од 30 драми, сценарија за ТВ-филмови и серии, …

Повеќе »