Tag Archives: лесна храна

Време е за детална детоксикација: Еве како да го забрзате метаболизмот и да го исчистите телото од токсини!

Телото се ослободува од токсините преку органи кои имаат способност да ги елиминираат отпадните материи и токсините, како што се црниот дроб и жолчката, бубрезите, дебелото црево и белите дробови. Обично по празниците, кога ќе добиеме неколку одвишни килограми, одлучно си ветуваме дека е време да го исчистиме телото. Иако …

Повеќе »

ЗДРАВИ ЖИВОТНИ НАВИКИ – Ладните месеци задолжително донесуваат и „ПОЈАКА ХРАНА“!? Не наседнувајте на теориите – Еве кои ВИТАМИНИ морате да ги внесувате!

Изобилство на храна полна со витамини може да се најде на пазарите и за време на есенските и зимските денови. Храната што најчесто се конзумира во постудени денови, од есен до пролет, е значително потешка и нездрава отколку во потоплите делови од годината, пред се затоа што не обрнуваме внимание …

Повеќе »