Tag Archives: лдл холестерол

Секој трет човек има повишени маснотии во крвта а причината не е храната!

Зголемените нивоа на маснотии во крвта (хиперлипидемија) обично се откриваат случајно, на периодични и систематски прегледи. Ова метаболичко нарушување не боли, не дава симптоми, ниту го предупредува лицето дека нешто се случува во телото. Дури и да знаете дека некое лице има покачено ниво на холестерол и триглицерид не значи …

Повеќе »

Скоро и да нема БОЛЕСТ за која урмите не можат да помогнат!

Ако јадете урми на празен стомак, тоа ќе ја регулира работата на цревата и ќе му го даде на организмот потребниот шеќер. Урмите имаат широк спектар на здравствени и хранливи вредности, па многумина тврдат дека тоа е најздравото овошје на планетата. Скоро и да нема болести во кои урмите не …

Повеќе »