Tag Archives: лавертеко

(ФОТО) Лавертеко и мост за скокање

Лавертеко се наоѓа во кантонот Тицино во Швајцарија, во долината на Верцаско, а првпат е спомнат во 1327. година под називот Лавертезе. Во долината на Верташка населението со векови живееле во селото Лавертеко а зимите ги минувале во пониските делови на долината. Во селото се наоѓа парохиската црква „Madona delj …

Повеќе »