Tag Archives: кружен тек

(ВИДЕО+ФОТО) Кружен тек под Атлантикот на кој светот му се восхитува

По три години изградба, отворен е голем подводен сообраќаен тунел, Еистрој, кој ги поврзува двата Фарски острови Стрим и Еистрој, лоцирани во Северен Атлантик помеѓу Шкотска, Норвешка и Исланд. Тунелот Еистрој има две ленти, широк е 10 и пол метри, а заедно со пристапните патишта е долг 11,24 километри. Од …

Повеќе »