Tag Archives: креми

Седум правила кои ќе ви помогнат полесно да ги издржите неподносливите жештини

Поради екстремно високите температури секоја година се издаваат предупредувања и препораки и совети за граѓаните, со цел со навремени мерки да се намали бројот на пациенти или смртни случаи од топлина. Кај нас со денови е подеднакво лоша во однос на температурата. Дали им веруваме на метеоролозите кога „гори“ асфалтот? …

Повеќе »

Како да се ублажи чешањето по каснување од комарец?

СЕ пристигна во времето во годината кога сите бараат ефикасен метод за да престанат да чешаат после каснување од комарец. Постојат многу третмани и домашни лекови кои можат да помогнат, но и да помогнат. Зошто каснувањето од комарец предизвикува чешање? Кога комарец ќе ви ја цица крвта, остава малку плунка …

Повеќе »

Како да се ублажи егзема на рацете?

Луѓето кои се борат со егзема веројатно знаат дека реакцијата може да се појави на кое било место на телото, од скалпот, дерматитисот на лицето, до алергиска реакција на кожата во контакт со некои алергени. Кај некои луѓе, егземата често се јавува на усните, како резултат на што тие се …

Повеќе »

Делот од телото што ја открива возраста на „прва“ а жените го забораваат

Еден дел од телото нè издава – исто како и сликата на Доријан Греј. Тоа е, секако, вратот, кој честопати го забораваме при негата и многу е важно да се третира на ист начин како и лицето. Вратот постојано се движи и секое движење придонесува за формирање на брчки кои …

Повеќе »