Tag Archives: крвни групи

Луѓето со оваа крвна група имаат „златна крв“ – во светот ги има само 43.

Постојат четири основни типови на крвни групи – А, Б, АБ и 0, а нивната фреквенција најмногу зависи од нашето потекло, односно генетиката, што исто така е поврзано со групата луѓе на кои припаѓаме. Четири основни крвни групи се претвораат во нив, осум ако се земе предвид присуството или отсуството …

Повеќе »

ИСХРАНА СПОРЕД КРВНИТЕ ГРУПИ НА ДОКТОР ДАДАМ: На НУЛТА дајте и месо, а млеко не смее ниту да проба…а еве што би требало да јадат останатите

Ништо не предизвика толку полемики како теоријата за исхрана на д-р Питер Џ. Дадам за крвните групи, според кој тој тврди дека на секоја крвна група и е потребна посебен режим на исхрана. Експертите за исхрана се обидоа да ја утврдат вистината во овие тврдења, односно, наводно, успеале да докажат …

Повеќе »

Шведска студија: Крвна група со најмногу ризик од тромб

Постојат различни причини и фактори кои влијаат на тоа дали некој ќе развие опасен тромб и колку е склон кон тромбоза. На сè влијае возраста, лековите што ги земате, бременоста, па дури и висината, но новото истражување предупредува дека треба да се земе предвид и крвната група. Имено, луѓето со …

Повеќе »

КОРИСНО – Најдобра комбинација на билки за секоја крвна група

Добра комбинација е копривата со нане што е многу добра за оваа група Чајот е исклучително здрав пијалок, но дали знаевте дека влијанието на таа течност врз вас зависи и од крвната група? Значи, следете ги најдобрите комбинации на билки за секоја крвна група. Ослободете го стресот Крвна група А …

Повеќе »

Потврда на големо истражување: Оваа крвна група е најотпорна на корона – Еве и зошто!

Голема студија укажува на тоа дека луѓето со нулта крвна група или Rh негативен може да имаат малку помал ризик од новиот коронавирус. Меѓу 225.556 Канаѓани тестирани за вирус, ризикот да се дијагностицира ковид 19 е 12. проценти помал, а ризикот од тежок kковид-19 или смрт за 13. проценти помал …

Повеќе »

Големо истражување: Оваа крвна група е најотпорна на корона

Голема студија укажува на тоа дека луѓето со нулта крвна група или Rh негативен може да имаат малку помал ризик од новиот коронавирус. Меѓу 225.556 Канаѓани тестирани за вирус, ризикот да се дијагностицира ковид 19 е 12. проценти помал, а ризикот од тежок kковид-19 или смрт за 13. проценти помал …

Повеќе »

„НАЈСПЕЦИЈАЛНИ“ ЛУЃЕ: Предности и слабости на луѓето со НУЛТА крвна група

Кога ќе се налутат стануваат импулсивни. Луѓето со нулта крвна група (0) се повеќе склони кон некои болести, но тие исто така имаат некои многу моќни карактеристики што ги прават да се истакнуваат кај популацијата. Луѓето со нулта крвна група се посебни затоа што можат да дадат крв на сите …

Повеќе »

Вистина за крвните групи и короната: Една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои …

Повеќе »