Tag Archives: краков

(ФОТО) Краков: За заледените улици наместо сол – КАФЕ!

Жителите на Краков беа разбудени од мирисот на кафе од улиците затоа што градската служба се сетила со кафе да ги испрска снегот и заледените површини. Градското зеленило објавило и дека кафето е добро за животната средина и неговите остатоци се поевтини од солта. Оваа одлука ги развесели жителите и …

Повеќе »