Tag Archives: корона вирус

МЗ: Регистрирани се 739. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Починало 1. лице

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.570 тестови, а регистрирани се нови 739 случаи на КОВИД-19: Скопје – 262, Битола – 55, Куманово – 40, Кавадарци – 37, Охрид – 35, Прилеп, Тетово и Велес – по 28, …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 844. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се 6. починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.890 тестови, а регистрирани се нови 844 случаи на КОВИД-19: Скопје – 374, Kуманово и Тетово – по 43, Битола – 38, Прилеп – 35, Велес – 33, Кавадарци и Охрид – …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 178 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Починале 4.лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.238 тестови, а регистрирани се нови 178 случаи на КОВИД-19: Скопје – 101, Прилеп – 11, Кавадарци, Гостивар и Охрид – по 10, Струга – 8, Тетово – 7, Битола и Неготино …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 815 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се 4 починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.814 тестови, а регистрирани се нови 815 случаи на КОВИД-19: Скопје – 320, Битола – 63, Куманово – 48, Тетово – 44, Кавдарци – 36, Прилеп – 32, Велес – 27, Гостивар …

Повеќе »

МЗ: Од 29.07 до 31.07.2022. регистрирани се 1.171 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Починале 3. лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 3 дена (од 29.07 до 31.07.2022): Направени се 2.631 тестови, а регистриран е 1.171 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 485, Битола – 87, Кавадарци – 78, Прилеп – 61, Куманово – 60, Охрид – 51, …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 855. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Пријавени се 2. починати лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.602 тестови, а регистрирани се нови 855 случаи на КОВИД-19: Скопје – 347, Битола – 77, Куманово – 55, Тетово – 45, Прилеп – 43, Кавадарци – 38, Велес, Охрид и Штип …

Повеќе »

Нови мерки, поради корона вирусот, во Црна Гора

Во Црна Гора, поради влошувањето на епидемиолошката состојба предизвикана од коронавирусот, во следните 15. дена ќе биде задолжително носење заштитни маски, а здравствените власти уште еднаш апелираа до граѓаните да се вакцинираат против Ковид 19. Директорот на Институтот за јавно здравје, Игор Галиќ, изјави дека поради зголемувањето на бројот на …

Повеќе »

МП: Регистрирани се 884 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19: Починале 5. лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.866 тестови, а регистрирани се нови 884 случаи на КОВИД-19: Скопје – 359, Битола – 65, Куманово и Прилеп – по 46, Кавадарци – 44, Велес – 41, Охрид – 37, Тетово …

Повеќе »

МЗ: Регистрирани се 897. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19 – Починале 2. лица

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа: Направени се 1.828 тестови, а регистрирани се нови 897 случаи на КОВИД-19: Скопје – 384, Битола – 66, Струмица – 47, Прилеп – 43, Куманово и Кавадрци – по 41, Велес – 37, Охрид …

Повеќе »