Tag Archives: карпи

(ВИДЕО+ФОТО) RICHAT СТРУКТУРА ИЛИ GUELB ER RICHAT – Околу Сахара необична купола се гледа од вселената

Richat Struktura или Guelb er Richat, е карпеста купола позната како Окото на Сахара. Се наоѓа во западно – средишниот дел на Мауританија, во близина на Оуадан. View this post on Instagram Check out the documentary Visiting Atlantis by George S. Alexander and Natalis Rosen @visitingatlantis as they posit that …

Повеќе »

(ВИДЕО+ФОТО) ОВИЕ ЦРКВИ ГИ ИЗГРАДИЛЕ АНГЕЛИ: Само така се објаснува начинот на настанување на зданијата на Лалибела!

Ако верата е мистерија, во христијанскиот свет има неколку места каде што мистеријата е подлабока отколку во Лалибела. Пред 800 години, кралот на Етиопија наредил изградба на нов главен град за христијаните. На 2.500 метри, на централното плато на Етиопија, стојат 11. цркви, секоја врежана од еден, огромен, камен блок. …

Повеќе »

(ФОТО) Винјалес – скриена убавина на Куба

Руралното гратче во западна Куба е најпознато по фабриката на тутун, лежерниот начин на живот и карактеристични варовнички брда во долината Винјалес. Винјалес претставува совршена комбинација на природни убавини и традиционалната кубанска култура. Се наоѓа на само два часа возење од Хавана, така што е релативно лесно да се дојде …

Повеќе »