Tag Archives: калцификација

Секој трет човек има повишени маснотии во крвта а причината не е храната!

Зголемените нивоа на маснотии во крвта (хиперлипидемија) обично се откриваат случајно, на периодични и систематски прегледи. Ова метаболичко нарушување не боли, не дава симптоми, ниту го предупредува лицето дека нешто се случува во телото. Дури и да знаете дека некое лице има покачено ниво на холестерол и триглицерид не значи …

Повеќе »