Tag Archives: изгубена битка

(ВИДЕО) Ве потсетуваме на фантастичниот концерт на Зоран Џорлев по повод неговото 40. годишно дружење со виолината

Не напушти но ни остави дела за уживање… Маестро Зоран Џорлев почнал да свири виолина во 1977. година, откако претходно во музичкото училиште бил одреден да свири на пијано, зашто „немал предиспозиции за виолина“. Во 1989. дипломирал виолина на Факултетот за музичка уметност. Познат е по обработките и изведувањето на …

Повеќе »