Tag Archives: зебра

(ВИДЕО+ФОТО) НАМЕСТО ЛИНИИ – ТОЧКИ: Во Кенија бебе на ЗЕБРА родено со НЕОБИЧНИ шари!

Ова бебе зебра има точки со различна големина. Пред две години, Антони Тира, туристички водич за сафари, забележал необично животно за време на патувањето до националниот резерват Масаи Мара во Кенија. Бидејќи бил првиот што ја забележал, го нарекол ова посебно бебе зебра, кое тогаш било старо само една недела, …

Повеќе »

(ФОТО) Автомобилските гуми се црни, тоалет хартијата е бела – Знаете ли зошто?

Гумата што се користи при производство на автомобилски гуми е всушност со бела боја, но се додава саѓи за да го продолжи векот на траење бидејќи ова ја зголемува јачината и издржливоста на гумата Фактот дека нашето око гледа повеќе од седум милиони бои може да ни помогне полесно да …

Повеќе »