Tag Archives: за мир

ЗА 2022 ГОДИНА – Нобеловата награда за мир беше доделена на борци за човекови права од Русија, Украина и Белорусија

Годинашни добитници на Нобеловата награда за мир се руската организација за човекови права „Меморијал“, украинската организација за човекови права „Центар за граѓански слободи“ и Алес Бјалицки, белоруски борец за човекови права. Норвешкиот Нобелов комитет денеска соопшти дека овогодинешната Нобелова награда за мир е доделена на две организации и на еден …

Повеќе »