Tag Archives: заразени

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ДЕЛТА СОЈОТ ГО ЗЕМА ДАНОКОТ: Пријавени се 10. починати лица – Денеска се регистрирани 792. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 9.270 тестирањa, а регистрирани се 792 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 245, Тетово – 136, Гостивар – 127, Куманово – 59, Кичево – 42, Струмица – 37, Охрид и Дебар – по 23, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПЕТ ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 672. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.770 тестирање, а регистрирани се 672 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 230, Тетово – 115, Гостивар – 101, Куманово – 43, Кичево – 37, Струмица – 36, Охрид – 20, Струга – 13, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА: Денеска се регистрирани 639. нови случаи на Ковид 19 – Пријавени се 6. починати лица!

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.390 тестирање, а регистрирани се 639 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 218, Тетово – 113, Гостивар – 99, Струмица – 37, Куманово – 34, Кичево – 32, Битола – 17, Струга – 16, …

Повеќе »

(ФОТО) Објавена е нова корона карта на Европа – погледнете каде е најкритично!

Европскиот центар за контрола на болести ја ажурираше својата мапа на корона. Епидемиолошката карта за Европа ECDC се објавува секоја недела врз основа на инциденцата од 14. дена и учеството на позитивните тестови во вкупниот број тестирани. Картата на ECDC е советодавна, но некои земји членки се потпираат на неа …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Пријавени се 8. починати лица: Денеска се регистрирани 588. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.780 тестирање, а регистрирани се 588 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 230, Тетово – 101, Гостивар – 82, Кичево – 48, Дебар – 17, Охрид и Струмица – по 16, Куманово – 15, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – БРОЈКАТА НЕМИЛОСРДНО РАСТЕ: Денеска се регистрирани 518 нови случаи на Ковид 19 – Пријавени се 4. починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.809 тестирање, а регистрирани се 518 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 179, Тетово – 96, Гостивар – 65, Куманово – 35, Кичево – 29, Струга – 20, Битола – 14, Охрид и Струмица …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА -ПОЧИНАТИ СЕ ДВЕ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 143. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.101 тестирање, а регистрирани се 143 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 79, Гостивар – 16, Кичево – 12, Дебар – 8, Куманово – 7, Тетово и Струга – по 6, Радовиш – 3, …

Повеќе »

ПАНИКА ПОРАДИ ДЕЛТА СОЈОТ: Поголем дел од Австралија во блокада

Австралиските власти ги предупредија жителите на Сиднеј да се подготват за ново зголемување на случаите на „Ковид-19“, откако втор ден по ред беше регистриран рекорден број на инфекции, и покрај неколкунеделното заклучување во најголемите и другите градови во земјата, да се запре ширењето на вирусот Делта. – Врз основа на …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ЧЕТИРИ ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 398. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.383 тестирања, а регистрирани се 398 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 136, Тетово – 86, Гостивар – 46, Куманово и Кичево – по 23, Битола – 15, Охрид и Струмица – по 13, …

Повеќе »