Tag Archives: заразени

После само 680. тестирања во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 80 нови случаи на Ковид 19: Починати се 3 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 680 тестирања, а регистрирани се 80 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-54, Куманово-1, Тетово-3, Велес-4, Кавадарци-2, Гостивар-7, Крива Паланка-1, Кочани-3, Виница-2, Делчево-1 и Свети Николе-2. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 97 оздравени пациенти од: Скопје-44, Куманово-5, Прилеп-7, Тетово-3, …

Повеќе »

Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 177. нови случаи на Ковид 19: Оздравени се 107. пациенти – починати се 5. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 778 тестирања, а регистрирани се 177 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-96, Куманово-5, Штип-7, Прилеп-1, Тетово-19, Велес-2, Битола-1, Кавадарци-1, Гостивар-6, Гевгелија-1, Струмица-8, Крива Паланка-2, Радовиш-2, Кочани-10, Берово-6, Виница-5, Делчево-4, Неготино-1.  Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 107 оздравени пациенти …

Повеќе »

НОВ ЦРН БИЛАНС – Денес во Македонија се регистрирани 383. нови случаи на Ковид 19: Оздравени се 95. пациенти – починати се 7. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1648 тестирања, а регистрирани се 383 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-201, Куманово-11, Штип-21, Прилеп-20, Тетово-8, Струга-5, Велес-9, Битола-12, Охрид-4, Кавадарци-7, Гостивар-6, Гевгелија-8, Струмица-20, Крива Паланка-6, Радовиш-7, Кочани-7, Пробиштип-3, Берово-5, Валандово-4, Виница-1, Делчево-4, Свети Николе-5, Кичево-4, Ресен-2, Неготино-3.  Денеска …

Повеќе »

Во Македонија денеска се регистрирани 393 нови случаи на Ковид 19: Оздравени се 90. пациенти – починати се 4. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2464 тестирања, а регистрирани се 393 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-189, Куманово-14, Дебар-2, Штип-13, Прилеп-19, Тетово-27, Струга-7, Велес-12, Битола-9, Охрид-5, Кавадарци-8, Гостивар-6, Гевгелија-15, Струмица-15, Крива Паланка-4, Радовиш-10, Крушево-1, Кочани-13,  Пробиштип-3, Македонски Брод-2, Пехчево-2, Берово-3, Валандово-1, Делчево-3, Кратово-1, Свети …

Повеќе »

ПРОДОЛЖУВААТ ЦРНИТЕ БРОЈКИ: За изминатите 24. часа во Македонија освен 6. ПОЧИНАТИ ЛИЦА регистрирани се 386. нови случаи на Ковид 19!

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2267 тестирања, а регистрирани се 386 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-178, Куманово-18, Дебар-1, Штип-8, Прилеп-20, Тетово-13, Струга-9, Велес-5, Битола-13, Охрид-7, Кавадарци-3, Гостивар-4, Гевгелија-18, Струмица-44, Крива Паланка-7, Радовиш-4, Кочани-10,  Пробиштип-1, Македонски Брод-1, Берово-7, Валандово-3, Виница-2, Делчево-1, Свети Николе-3, Кичево-4, Неготино-2. …

Повеќе »

СЗО ЗА ПАНДЕМИЈАТА: Бројот на заболени од ковид – 19 надминал 36. милиони

Вкупниот број на заболени од корона вирус во светот надмина 36. милиони, откако во претходните 24. часа беа потврдени 338.779 нови случаи, објави Светската здравствена организација. Бројот на смртни случаи како резултат на ковид-19 се зголеми за 5.514 на скоро 1,05 милиони, пренесува агенцијата ТАС. Според последните податоци на СЗО, …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 364. нови случаи на ковид 19: Оздравени се 106. пациенти – починати се 3. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2140 тестирања, а регистрирани се 364 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-184, Куманово-13, Дебар-1, Штип-13, Прилеп-12, Тетово-19, Струга-6, Велес-4, Битола-10, Охрид-4, Кавадарци-5, Гостивар-4, Гевгелија-5, Струмица-21, Крива Паланка-5, Радовиш-11, Кочани-17,  Пробиштип-2, Македонски Брод-1, Берово-3, Валандово-3, Виница-2, Делчево-4, Свети Николе-11, Кичево-3, Неготино-1. …

Повеќе »

МЗ: Во Македонија за изминатите 24. часа се регистрирани 317. нови случаи на Ковид 19: Оздравени се 104 пациенти – починати се 4 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1990 тестирања, а регистрирани се 317 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-182, Куманово-12, Дебар-3, Штип-13, Прилеп-5, Тетово-8, Велес-7, Битола-6, Охрид-1, Кавадарци-4, Гостивар-11, Гевгелија-12, Струмица-12, Крива Паланка-3, Радовиш-5, Кочани-18, Валандово-3, Делчево-2, Свети Николе-4, Кичево-4, Ресен-1, Неготино-1 . Денеска Институтот за …

Повеќе »

Денеска во Македонија се регистрирани 191 нови случаи на Ковид 19: Оздравени се 77. пациенти – починати се 3 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1350 тестирања, а регистрирани се 191 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-96, Куманово-4, Штип-5, Прилеп-13, Тетово-15, Велес-1, Битола-3, Кавадарци-1, Гостивар-4, Гевгелија-4, Струмица-5, Крива Паланка-2, Радовиш-2, Кочани-15, Пехчево-1, Берово-4, Валандово-2, Виница-5, Делчево-2, Свети Николе-2, Кичево-2, Ресен-2, Неготино-1. Денеска Институтот за …

Повеќе »