Tag Archives: заразени

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ДЕНЕС СЕ РЕГИСТРИРАНИ 32. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.210 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 7.084 тестирањe, а регистрирани се 1.210 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 464, Тетово – 177, Гостивар – 112, Куманово – 98, Струмица – 55, Кичево – 48, Битола – 32, Струга – 29,Кавадарци …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПОМАЛКУ ЗАРАЗЕНИ НО 27. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 333 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.022 тестирањe, а регистрирани се 333 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 206, Гостивар – 33, Куманово – 19, Кичево – 13, Струга – 10, Струмица и Дебар – по 9, Прилеп – 7, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – 14. ПОЧИНАТИ лица: Денеска се регистрирани 882. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.591 тестирањe, а регистрирани се 882 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 333, Тетово – 109, Струмица – 80, Куманово – 59, Гостивар – 46, Кичево – 42, Штип и Дебар – по 28, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – 22. ЛИЦА ГИ ЗАГУБИЈА ЖИВОТИТЕ: Денеска се регистрирани 1.250 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 8.192 тестирањe, а регистрирани се 1.250 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 421, Гостивар – 192, Тетово – 133, Куманово – 80, Струмица – 67, Кичево – 62, Струга – 53, Охрид – 38, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – 24.ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.074 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 7.571 тестирањe, а регистрирани се 1.074 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 357, Гостивар  и Тетово – по 155, Куманово – 74, Кичево – 51, Струмица – 40, Дебар – 20, Струга  – 27, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПРОДОЛЖУВА ТАЖНИОТ ТРЕНД – 19. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.158 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.256 тестирањa, а регистрирани се 1.158 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 353, Гостивар – 216, Тетово – 122 ,Кичево – 71, Струмица – 69, Куманово – 57, Струга – 42, Охрид – 30, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Пријавени се 14. починати лица: Денеска се регистрирани 999. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 7.245 тестирањa, а регистрирани се 999 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 325, Тетово – 184, Гостивар – 132, Куманово – 79, Кичево – 50, Струмица – 42, Струга – 33, Охрид – 20, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПОЧИНАТИ СЕ 8. ЛИЦА: Денеска се регистрирани 296. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.480 тестирањa, а регистрирани се 296 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 143, Гостивар – 60, Кичево – 23, Струмица – 11, Штип – 10, Тетово – 9, Куманово – 8, Струга – 6, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – 10. ПОЧИНАТИ ЛИЦА МЕЃУ КОИ И МНОГУ МЛАДИ: Денеска се регистрирани 805. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: · Во последните 24 часа се направени 6.980 тестирањa, а регистрирани се 805 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 240, Гостивар – 138, Тетово – 136, Куманово – 53, Струмица – 50, Кичево – 46, Охрид – 32, Дебар – …

Повеќе »