Tag Archives: заразени

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – 26. ПОЧИНАТИ ЛИЦА; Денеска се регистрирани 906. нови случаи на Ковид 19

Министерствотo за здравство информира дека дневната статистика за Ковид 19, на ИЈЗ е објавена на следниов линк : http://iph.mk/wp-content/uploads/2021/09/31.8.pdf Од податоците може да се види дека денес имаме 906. новозаразени со корона вирус, а починати се 26.лица. Најмногу новозаразени има во Скопје – 423.

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НАЈЦРН ДЕН – ПОЧИНАТИ СЕ 37 ЛИЦА: Денеска се регистрирани 870 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.844 тестирањe, а регистрирани се 870 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 368, Тетово – 78, Гостивар и Куманово – по 53, Кичево – 40, Струмица – 39, Прилеп – 29, Охрид – …

Повеќе »

КОРОНА ВО ГРЦИЈА: Повеќе од 90% од лицата на респиратор не ја примиле втората доза вакцина

Повеќе од 90 проценти од пациентите кои денеска беа на апарати за дишење во болниците во Грција, беа или невакцинирани или примиле една доза од вакцината против вакцина, објави Јавната здравствена организација (ЕОДИ). Според новите податоци, ЕОДИ навела дека од 338. пациенти на интензивна нега, 309 (91,42 проценти) биле невакцинирани …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПОВТОРНО ЦРН ДЕН – 32. ПОЧИНАТИ: Денеска се регистрирани 299. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 2.628 тестирањe, а регистрирани се 299 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 209, Куманово – 14, Гостивар и Кавадарци – по 10, Струмица – 9, Тетово – 8, Дебар – 7, Прилеп и …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Денеска се регистрирани 674. нови случаи на Ковид 19 – Пријавени се 27 починати лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 4.618 тестирањe, а регистрирани се 674 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 253, Тетово – 105, Гостивар – 44, Куманово – 36, Струмица – 32, Кичево – 26, Прилеп – 24, Дебар – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПРИЈАВЕНИ СЕ 24. ПОЧИНАТИ ЛИЦА, а денеска се регистрирани 978. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 7.452 тестирањe, а регистрирани се 978 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 405,Тетово – 72, Струмица – 66, Куманово – 55, Гостивар – 48, Кичево – 40, Штип – 37, Струга – 31, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ОД ЛОШО ПОЛОШО – 36. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.037 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.654 тестирањe, а регистрирани се 1.037 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 386, Тетово – 110, Гостивар – 73, Куманово – 60, Струмица – 57, Струга – 50, Кичево – 43, Охрид – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПРИЈАВЕНИ СЕ 27. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.082 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.982 тестирањe, а регистрирани се 1.082 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 406, Куманово – 93, Тетово – 87, Гостивар – 72, Струмица – 70, Кичево – 57, Прилеп и Велес – по …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПОВТОРНО ЦРН ДЕН – 29. ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 1.166 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 6.458 тестирањe, а регистрирани се 1.166 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 375, Тетово – 159, Гостивар – 105, Струмица – 76, Струга – 75, Охрид – 53, Куманово – 44, Кичево – 43, …

Повеќе »