Tag Archives: заразени

КОРОНА ВИРУСОТ ВО МАКЕДОНИЈА ПУСТОШИ: 50. починати лица – Денеска се регистрирани 1.320 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 4.174 тестирања, а регистрирани се 1.320 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 580, Битола – 113, Куманово – 75, Прилеп – 59, Велес – 50, Охрид – 43, Кавадарци – 41, Тетово …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА: Починале 29. лица – Денеска се регистрирани 1.402 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.978 тестирања, а регистрирани се 1.402 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 603, Битола – 105, Куманово – 84, Велес – 82, Прилеп – 70, Струмица – 52, Охрид – 46, Кавадарци …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУСОТ ВО МАКЕДОНИЈА „ГАЗИ“ СЕ’ ПРЕД СЕБЕ: Повторно 32.починати лица – Денеска се регистрирани 1.511 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 4.445 тестирања, а регистрирани се 1.511 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 654, Куманово – 116, Битола – 86, Велес – 68, Прилеп – 64, Тетово – 56, Гостивар – 55, Кавадарци, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ПРОДОЛЖУВААТ ЦРНИТЕ БРОЈКИ: Повторно 33. починати – Денеска се регистрирани 1.272 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.948 тестирања, а регистрирани се 1.272 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 619, Битола – 75, Прилеп – 65, Куманово – 61, Тетово – 50, Кавадарци – 40, Велес – 39, Охрид …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – МАЛКУ ЗАРАЗЕНИ НО ПРЕМНОГУ ПОЧИНАТИ: 41. семејство ги ги загубија своите членови – Денеска се регистрирани 303 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 1.405 тестирања, а регистрирани се 303 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 195, Прилеп – 28, Куманово – 17, Гостивар – 14, Тетово – 8, Кавадарци – 7, Велес, Штип и Неготино …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ЦРНИЛОТО НЕ СТИВНУВА: Денес се пријавени 33. починати лица – регистрирани се. 708 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 2.763 тестирања, а регистрирани се 708 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 341, Прилеп – 59, Куманово – 41, Велес – 37, Гостивар, Битола и Охрид – по 26, Кавадарци – 23, …

Повеќе »

НОВИТЕ ПОДАТОЦИ НА СЗО СЕ ЗАГРИЖУВАЧКИ: Во светот повеќе од 612.000 новозаразени – 10.590 починати во претхофните 24. часа

Во СВЕТОТ, потврдени се повеќе од 612.000 нови случаи на коронавирус во претходните 24 часа, а над 10.500 луѓе починаа, објави синоќа Светската здравствена организација (СЗО). Според СЗО, изминатиот ден се регистрирани 612.369 новоинфицирани и 10.590 смртни случаи поврзани со ковид 19, што го зголеми вкупниот број на инфекции од …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ОВА ВЕЌЕ СТАНУВА СТРАШНО: 35. починати лица – Денеска се регистрирани 1.320 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 4.738 тестирања, а регистрирани се 1.320 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 604, Куманово – 80, Битола – 72, Велес – 62, Охрид – 60, Кавадарци и Штип – по 44, Прилеп …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НОВИ ЦРНИ РЕКОРДИ: Починале 33. лица – Денеска се регистрирани 1.422 нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 4.277 тестирања, а регистрирани се 1.422 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 618, Куманово – 94, Прилеп – 89, Велес – 76, Тетово – 63, Гостивар – 54, Кавадарци – 53, Битола …

Повеќе »