Tag Archives: заразени

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Починати се 13.лица (дополнително, со дијагноза КОВИД-19 од Мој Термин, пријавени се уште 5. лица): Нови 329. случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: • Направени се 3.045 тестирања, а регистрирани се 329 нови случаи на КОВИД-19:Скопје – 178, Велес – 27, Куманово – 20, Прилеп – 16,  Штип – 13, Струмица – 10, Охрид – 9, Tетово, Пробиштип и Кочани – по 8, Битола – 7, Кочани и Гевгелија – по 5, Свети Николе – 3, Струга, Ресен, Крива Паланка и Демир Хисар – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Во текот на изминатите 24. часа починале 13. (плус 5. дополнително пријавени) лица: Денес се регистрирани 395. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: • Направени се 3.595 тестирања, а регистрирани се 395 новислучаи на КОВИД-19:Скопје – 177, Куманово – 35, Велес – 31, Штип – 21, Кавадарци – 19, Прилеп – 17,  Охрид и Кочани – по 12, Битола –  11, Струмица – 10, Гевгелија – 7, Тетово – 6, Кичево – 5, Кратово – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Во текот на изминатите 24. часа починале 9. лица:Денес се регистрирани 413. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 3.025 тестирања, а регистрирани се 413 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 205, Куманово – 37, Велес – 20, Прилеп – 19, Битола – 15, Штип – 14, Кавадарци – 12, Пробиштип …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Починале 13. лица: Денес е регистриран 421. нов лабораториски позитивен случај на Ковид 19

Оздравени се 395 пациенти –  пријавени се 8 починати лица во изминативе 24 часа. Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: • Направени се 2.900 тестирања, а регистриран е 421 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 211, Куманово – 32, Штип – 26, Велес – 25, Кавадарци – 19, Кочани – 15, Прилеп – 13, Охрид – 12, Македонска Каменица – 9, Гевгелија – 7, Струмица, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Во текот на изминатите 24. часа починале 6. лица: Денес се регистрирани 130. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 1.843 тестирања, а регистрирани се 130 нови случаи на КОВИД-19:Скопје – 88, Кавдарци – 10, Велес – 7, Прилеп – 6, Охрид и Крива Паланка – по 4, Куманово и Битола – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРТУС ВО МАКЕДОНИЈА – Во текот на изминатите 24. часа починале 15. лица: Денес се регистрирани 111. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Оздравени се 165 пациенти, во изминативе 24 часа –  пријавени се 15 починати лица. Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: • Направени се 1.529 тестирања, а регистрирани се 111 нов случај на КОВИД-19: Скопје – 83, Прилеп – 6, Велес – 5, Кавдарци – 4, Куманово, Тетово, Битола и Крива Паланка – по 2, Гостивар, Штип, Струмица, Кочани и Гевгелија – по 1. …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Починале 10. лица: Денеска се регистрирани 316 нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Денеска се регистрирани 316 нови лабораториски позитивни случаи на SARS CoV-2, со што вкупната бројка на дијагностицирани лица со КОВИД-19 изнесува 194.891 Оздравени се 240 пациенти, во изминативе 24 часа починале 10 пациенти со Ковид 19. Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Во текот на изминатите 24. часа починале 9. лица: Денес се регистрирани 344. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 4.926 тестирања, а регистрирани се 344 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 143, Велес – 33, Куманово – 27, Штип – 19, Струмица – 15, Битола – 13, Прилеп и Кочани – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – Починале 8. лица: Денес се регистрирани 386. нови лабораториски позитивни случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје дека во последните 24 часа: Направени се 3.791 тестирања, а регистрирани се 386 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 205, Куманово – 25, Битола – 18, Велес и Штип – по 16, Крива Паланка – 15, Струмица – 11, …

Повеќе »