Tag Archives: епидемии

(ФОТО) Нема да ви се верува кои се’ славни личности дале поддршка на „антивакцинација движењето“

Светската здравствена организација „антивакс“ го прогласила за една од најголемите закани за глобалното здравје. Во последните неколку децении, откако луѓето почнале да одбиваат вакцинирање, повторно се појавиле болести како детска парализа и сипаници кои се сметале за искоренети во земјите во кои вакцинирањето било достапно. Меѓутоа, на „антивакс“ движењето не …

Повеќе »