Tag Archives: експерт

Колку уште ќе трае пандемијата? „Сите ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ЗНАЦИ дека ќе се оддолжи ни се пред очите, а и да НЕ СМЕ СВЕСНИ за тоа!“

Сите работи што можат да ја продолжат пандемијата на вирусот корона, се случуваат пред нашите очи, без ние да бидеме свесни за тоа. Експертската јавност сè уште нема конечен одговор на прашањето кога може да се прогласи крајот на пандемијата, бидејќи и човечкиот фактор игра голема улога. Порталот axios.com вели …

Повеќе »

ПРОБЛЕМИ СО СПИЕЊЕТО: 10. начини да ја победите несоницата

Дали сте од оние кои кога ќе легнат никако не можат да заспијат? Без грижа,  не сте единствените. Проблемите со спиењето започнуваат затоа што не можеме да го исклучиме мозокот толку брзо и да престанеме да размислуваме за работата и секојдневните грижи. „Деновиве сме преумрежени и присутни во сè, па …

Повеќе »