Tag Archives: досега

(ФОТО) Ова е најефтиниот електричен автомобил во Европа

Позната е и почетната цена… А таа изнесува 9999 евра за овој минијатурен автомобил на ниво на скоро двојно поскап Smart. Сепак, овој автомобил нуди четири седишта и електричен досег од 200 км. Неговото име е Dartz, односно Dartz FreZe Nikrob.. Овој автомобил ги споделува основите со кинескиот Wuling Mini-EV, …

Повеќе »