Tag Archives: домашни лекови

(10. рецепти) Експрес тест на корона: Настинка, грип или КОВИД-19?

Како да направите „личен PCR-тест“ и да откриете дали сте го „закачиле“ сезонскиот грип или нешто друго. Кашлица, слабост, главоболка – симптомите на коронавирус, грип и настинка во првата фаза се многу слични. Како тогаш да се разликуваат овие болести? Ова е најгорливиот проблем во времето на сезонските инфекции. Направивме …

Повеќе »

(ФОТО) Половина од нив сигурно ги имате дома: Откријте 10. најдобри природни лекови против настинка и грип!

Сезона е на грип и настинки, па многумина се прашуваат што да прават кога ќе се појави болеста. Кивањето, кашлањето, отежнатото дишење и останувањето без здив се непријатни, но исто така типични симптоми на настинка, кои траат неколку дена и не се премногу опасни. Може да побарате решение во вашиот …

Повеќе »