Tag Archives: доделени средства

Криминал, непотизам, незнаење или партиска послушност: Реакции на македонски потврдени уметници за доделувањето средства на Годишниот конкурс на министерство за култура!

Министерството за култура и оваа година не помина со скандали. Кои се членовите на комисии и дали се релевантни за доделување на средствата? Дали некој воопшто слушнал за Плеурат Гаши, – претседател на комисијата за фолклор, музичко-сценска дејност? Како тој може да одлучува за толку голем буџет – народни пари, на …

Повеќе »