Tag Archives: годишен одмор

И ЗА НИВ Е ЛЕТО – Премиерот во Охрид и Грција,Манчевски во Италија, а Шеќеринска на Скандинавија: Еве каде ќе одат останатите министри на одмор?!

Повеќемина членови на Владата на РСМ дел од годишниот одмор ќе го искористат во првите десеттина дена од август, соопштуваат од Владата на Република Северна Македонија „Заради интересот на медиумската јавност, во прилог на оваа соопштение се информациите за годишните одмори на членовите на Владата на Република Северна Македонија. Претседателот …

Повеќе »

Будва, бисерот на Јадранот една од најпопуларните летни дестинации оваа година!

Пристигна летниот одмор! По долгите денови поминати на работа или училиште, конечно пристигнаа денови за опуштање и  забава. Одморот е  важен бидејќи на него се зајакнува чувството на семејна припадност и се зголемува блискоста и поврзаноста помеѓу членовите на семејството. Изборот за каде да се помине летниот одмор не е …

Повеќе »

Вработените во ЈК „Комунална хигиена“ ќе добијат три заостанати регреси за годишен одмор!

На  седницата, одржана на 28. мај 2019. година, Управниот одбор на ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје донесе Одлука на вработените во Претпријатието да им биде исплатен регрес за користење на годишен одмор за 2016 година, 2017 година и 2018 година. Со тој што им следи за оваа година вработените сигурно ќе …

Повеќе »