Tag Archives: гестапо

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА НА ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА – БИЛ НАЈВАЖЕН СОРАБОТНИК НА ХИЛТЛЕР КОЈ НИКОГАШ НЕ Е ФАТЕН:На Фирерот му рекол дека Русите нема да го уапсат и повеќе никој никогаш не го видел!

Рајнхард Хајдрих беше првиот човек на Гестапо во 1936 .година, а Хајнрих Милер беше неговиот шеф на операциите. Откако буквално ја уништи опозицијата, Милер беше промовиран во полковник во 1937. година и конечно, официјално, стана член на нацистичката партија во 1939. година, на инсистирање на лидерот на Рајхот, Хајнрих Химлер. …

Повеќе »

(ФОТО) Екипата на „Ало ало“ повторно на собир!

Популарната серија „Ако, ало“ ќе добие славна сина спомен табла… Оваа табла се поставува во Велика Британија на зградите во сеќавање на познатите личности кои живееле во неа или на битни настани. Друштвото на комичари на Велика Британија на 7. септември ќе открие табла, кога во Линфорд Хол ќе се …

Повеќе »