Tag Archives: внука калина

Во чест и слава на Горан Стефановски: Култните реченици и писмото до внуката Калина

Горан Стефановски беше еден од најзначајните писатели на македонска драма, чии драми ја отсликуваат самата срж на македонскиот живот и дух. Неговата смрт е огромна загуба за неговото семејство, за пријателите, но и за македонскиот театар. Ретко кроток човек. Има напишано повеќе од 30 драми, сценарија за ТВ-филмови и серии, …

Повеќе »