Tag Archives: влажни марамчиња

(ВИДЕО) НАЈБРЗА МАСКА ОД ВЛАЖНИ МАРАМЧИЊА: Заштита за устата и носот од марамчиња за бебиња

Ако имате итна потреба од заштитна маска за уста и нос и имате влажни марамчиња за бебиња на рака, ова видео ќе ве интересира. Се разбира, влажните марамчиња не се препорачуваат генерално како трајно решение, но ако имаат барем некаков вид на заштита од дезинфекција, подобро е од ништо. Уште …

Повеќе »

Колку долго коронавирусот може да живее на површините и како да се дезинфикуваат куќата и рацете?

Кога станува збор за коронавирусот се чини дека добрата хигиена е најдобра линија на одбрана… Доказите велат дека корона вирусот најмногу се шири со респираторни капки кои лебдат во воздухот кога заразено лице кива или кашла. Овие капки може да слетаат на вас, но тие исто така може да слетаат …

Повеќе »