Tag Archives: важни

7 ЧУДНИ СИМПТОМИ НА КОВИД ЗА КОИ НЕ СЕ ЗБОРУВА: Прсти, оштетување на слухот, а има и список на симптоми кои не би ги поврзале со корона вирусот!

Повеќето од нас ги знаат главните симптоми на коронавирус – треска, сува кашлица, болка низ целото тело, тежок замор и губење на вкус и мирис се само некои од нив … Тие се најчести, но не и единствени, и има низа невообичаени симптоми на Ковид- 19, што на прва можеби …

Повеќе »

Пробиотици и пребиотици: Која е разликата и дали тие навистина спречуваат рак и депресија?

Корисни супстанции со слични имиња и различни ефекти! Пробиотиците и пребиотиците се доста важни теми во науката за исхрана денес. Сепак, и покрај фактот дека нивните имиња се толку слични, тие играат сосема различни улоги во нашето тело. Пробиотиците се корисни бактерии, а пребиотиците се храна за овие бактерии. Откриваме …

Повеќе »