Tag Archives: астрономи

(ФОТО) Пристигнале првите фотографии: Вака изгледа новата Месечина на Земјата!

До скоро многумина не биле свесни дека нашата планета добила нова Месечина. Сега се користат џиновски телескопи што подобро да се види CD3 2020. Астрономи од опсерваторијата Џемини на Хаваите снимиле фрапантни слики користејќи го телескопот Џемини норт. Овој приказ е всушност комбинација на три одвоени слики направени со помош …

Повеќе »