Tag Archives: асоцијација на архитекти

(ФОТО) ГОЛЕМАТА ГОДИШНА НАГРАДА НА АСОЦИЈАЦИЈАТА НА AРХИТЕКТИ НА МАКЕДОНИЈА ЗА 2021 ГОДИНА ДОДЕЛЕНА ЗА ОБЈЕКТОТ “ГРАДИНКА ВО ВОЛКОВО“

Големата годишна награда за архитектура на Асоцијацијата на Архитекти на Македонија (ААМ), беше доделена вчера (24.12.2021), во Музеј на Град Скопје. Наградата е под покровителство на Претседателот на Северна Македонија, Стево Пендаровски, а дел од фондот го обезбедува и Македонската Авторска Агенција. За 2021 година добитник на годишната награда е …

Повеќе »